Bijzondere plekken

Zeist kent bijzondere plekjes en markante personen die samen de Pareltjes van Zeist zijn. Slot Zeist en de landhuizen langs de Stichtse Lustwarande zijn prachtig maar ook onbekendere plekken als de Zeister wijngaard Hoog Beek & Royen zijn schitterend. Heel bijzonder is de nieuwe woonwijk Kerckebosch, waar geregeld de Heuvelrug schaapskudde in te vinden.
Het kunstwerk Eden is de nieuwe trots van Zeist en de Verlichte Truckparade in december al na één jaar een populair evenement.

Bekende Zeistenaren

BZ'ers zijn de ambassadeurs van Zeist. Tweevoudige Olympisch hockeykampioen Eva de Goede en zanger Henk Dissel hebben echte Zeister roots. Voormalig weerman Peter Timofeeff woont al héél lang in Zeist en is hier politiek actief. De stem van Job Boot kennen we allemaal als nieuwslezer bij Radio 1 en binnen Zeist als gespreksleider en presentator bij lokale bijeenkomsten.

Betrokken

In Zeist zorgen de inwoners voor elkaar. Samen voor Zeist verkleint de kloof met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. In de herfst komen we die mannen tegen als bladblazers van de Bigagroep.
Zeist heeft een gedreven groep 'verduurzamers' die onder de vlag Samen Duurzaam Zeist werken aan groener, duurzamer, beter Zeist.

Dikke kus door de brievenbus
Dikke kus door de brievenbus

Petra Koek en Anneke Lasterie hebben een actie op touw gezet om de ouderen in DenDolder een hart onder de riem te steken in de onzekere Coronatijd onder de naam 'Dikke Kus door de Brievenbus' Kinderen van de basisschool de Kameleon hebben een mooie tekening, knutsel, brief of kaart gemaakt. Vervolgens zijn die bij de ouderen in ...

Hart van Austerlitz
Hart van Austerlitz

Op 7 november 2020 wordt Hart van Austerlitz geopend. Hart van Austerlitz is het nieuwe dorpshuis, maar ook school en starters- en zorgwoningen, een aanpak die uniek is. Het is een bijzondere gebeurtenis, maar een groot feest met veel dorpsgenoten is niet mogelijk. Daarom leidt Jan Snijders van Austerlitz Zorgt in deze film bela...

Oude locomotief bij station Huis ter Heide
Oude locomotief bij station Huis ter Heide

"De locomotief is de slagroom op de taart", zo kijkt eigenaar en restaurateur van voormalig station Huis ter Heide, Henk Dissel, trots terug op het plaatsten van een originele locomotief bij 'zijn' station. Henk Dissel bracht het oude station terug in de originele staat en legde naast het perron een stukje rails op de plek war d...

Eden in coronatijd
Eden in coronatijd

Het hondje van de beeldengroep 'Eden' heeft genoeg van de anderhalvemeter maatschappij en kruipt weer lekker bij z'n baas. De kunstenaar/ontwerper van Eden, Ram Katzir maakte deze animatie.

Brandweerman Joris
Brandweerman Joris

Brandweerman Joris maakt vlog over zijn passie: brandweerman zijn. Onlangs was hij 24 uur lang te gast bij de brandweer in Zeist. Hier zijn een paar kleine stukjes van zijn vlog. Meer kun je zien op: wijzijnzeist.nl

Afscheid Floris Veenendaal
Afscheid Floris Veenendaal

Gemeenteraadslid Floris Veenendaal neemt op 15 september afscheid. Slotstadrtv zendt een interview met hem uit op dinsdag 15 september om 19:15 uur. Aansluitend kun je de raadsvergadering en het afscheid volgen op zeist.nl en bij SlotstadRTV op de kabel.

De vlaggenmast van Zeist
De vlaggenmast van Zeist

Het wordt een sobere Koningsdag en 4 & 5 mei. Maar de vlaggenmast op 't Rond staat er wel weer. Op 18 april met een handkar er naar toe gebracht.

Dag de Breul
Dag de Breul

De leraren van De Breul missen hun leerlingen. Daarom maakten ze dit lied.

St Joseph kerkklokken
St Joseph kerkklokken

Je hoort de vertrouwde kerkklokken van de St Josephkerk aan de Rozenstraat maar zelden, omdat er momenteel geen kerkdiensten zijn. Maar op woensdagavonden om 19 uur zijn ze er weer, als troostgeluid in de cornonatijd. Kijk hier naar de klokken, maar ook naar dronebeelden vanaf dit centrale punt van Zeist. Bijna achthonderd kerke...

Zonder (liefde in tijden van corona)
Zonder (liefde in tijden van corona)

Stadsdichter Diet Groothuis maakte een gedicht over haar kijk op hoe de coronatijd ons leven bepaalt. Ze droeg het gedicht voor in het Walkart Park voor de camera van Kees Linnenbank.

Station Huis ter Heide
Station Huis ter Heide

Café Spitfire aan de Amersfoortseweg was zichtbaar in verval geraakt, maar er wordt hard gewerkt aan de restauratie. Niet terug naar een café, maar zoals het gebouw er honderd jaar geleden uitzag als treinstation Huis ter Heide.

Landelijk operationeel team corona
Landelijk operationeel team corona

Er is één plek waar alle logistiek/organisatorische zaken rond de coronacrisis samen komen. Dat is het 'Landelijk operationeel team corona' en dat zit in de kazerne van de brandweer Zeist. Kijk hier naar de uitleg van het NOS Journaal.

Even zwaaien
Even zwaaien

Mensen blijven zoveel mogelijk binnen en dat is vooral mensen die alleen zijn vervelend. Daarom gaat het programma 'OpSlot' van Slotstadrtv voor de rubriek 'Even Zwaaien' naar mensen toe zodat ze zo zwaaiend de groeten kunnen doen. Wil je weten hoe dat werkt? Kijk dan even.

Onthulling Anne Frank boom
Onthulling Anne Frank boom

Een nazaat van de voormalige Anne Frankboom uit Amsterdam is geplant bij het landhuis de Breul. Boswachter Joris Hellevoort zorgde voor een gecertificeerde Anne Frankboom ter nagedachtenis aan de Joodse bewoners van de Breul, die zich in 1940 van het leven beroofden.

Papito sportman van Zeist 2019
Papito sportman van Zeist 2019

Papito Reigina is verkozen tot sportman van Zeist 2019. Hij is Nederlands kampioen pull-ups. In Kerckebosch realiseerde hij een calisthenicspark, waar hij een stimulans is voor zijn omgeving.

Power - Veerkracht op Leeftijd
Power - Veerkracht op Leeftijd

Mensen die klaar zijn met hun werkende leven, zijn vaak op zoek naar invulling van de volgende levensfase. Vroeger waren mensen die met pensioen gingen oud, nu is er ruimte voor nieuwe keuzes. De workshop 'Power - Veerkracht op leeftijd' helpt mensen met die keuzes. Deelnemers ervaren de workshop als zeer waardevol. Kijk hier na...

Winter Wonderland bedankt
Winter Wonderland bedankt

Een week geleden sloot de ijsbaan van Winter Wonderland Zeist. Winterwonderland was goed voor een maand lang leuke evenementen in Zeist. Kijk hier nog één keer terug.

Let it snow in Zeist
Let it snow in Zeist

Misschien volgend jaar. Fijne kerst van Mel van zeistinbeeld.nl

Zo viert Zeist een feestje
Zo viert Zeist een feestje

Zo viert Zeist een feestje. Sinterklaas werd bij het gemeentehuis ontvangen door Coole Piet. En Hoe! Kijk dan...

Koninklijk bezoek Beukbergen
Koninklijk bezoek Beukbergen

Twee jaar geleden, op 22 november 2017, was koning Willem Alexander op bezoek bij het gerenoveerde woonwagenkamp Beukbergen. Beukbergen is een succesproject van Zeist waarbij een modderige chaos werd omgevormd naar een special wijk voor 'kampers'. En kijk 'ns hoe de koning werd ontvangen!

Wijngaard Hoog Beek & Royen Zeist
Wijngaard Hoog Beek & Royen Zeist

Op nog geen 500 meter van het gemeentehuis van Zeist bevindt zich de Wijngaard Hoog Beek & Royen. Zo komen er jaarlijks een paar duizend flessen, volgens de kenners, goed drinkbare wijn van een veldje uit het midden van Nederland. Het is een pareltje van Zeist!

Deel dit op

 

Fons Pennings

Prof. Sproncklaan 17
3705 AA Zeist
Nederland

Telefoon: 0651313935

 

Copyright © 2020 Fons Pennings. Alle rechten voorbehouden.