Bijzondere plekken

Zeist kent bijzondere plekjes en markante personen die samen de Pareltjes van Zeist zijn. Slot Zeist en de landhuizen langs de Stichtse Lustwarande zijn prachtig maar ook onbekendere plekken als de Zeister wijngaard Hoog Beek & Royen zijn schitterend. Heel bijzonder is de nieuwe woonwijk Kerckebosch, waar geregeld de Heuvelrug schaapskudde in te vinden.
Het kunstwerk Eden is de nieuwe trots van Zeist en de Verlichte Truckparade in december al na één jaar een populair evenement.

Bekende Zeistenaren

BZ'ers zijn de ambassadeurs van Zeist. Tweevoudige Olympisch hockeykampioen Eva de Goede en zanger Henk Dissel hebben echte Zeister roots. Voormalig weerman Peter Timofeeff woont al héél lang in Zeist en is hier politiek actief. De stem van Job Boot kennen we allemaal als nieuwslezer bij Radio 1 en binnen Zeist als gespreksleider en presentator bij lokale bijeenkomsten.

Betrokken

In Zeist zorgen de inwoners voor elkaar. Samen voor Zeist verkleint de kloof met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. In de herfst komen we die mannen tegen als bladblazers van de Bigagroep.
Zeist heeft een gedreven groep 'verduurzamers' die onder de vlag Samen Duurzaam Zeist werken aan groener, duurzamer, beter Zeist.

Vollenhove Vooruit - soepbakfiets
Vollenhove Vooruit - soepbakfiets

Er wordt hard gewerkt om een verbeterslag te maken in de wijk Vollenhove. De woningen in de L-flat worden verduurzaamd en gerenoveerd. Om de overlast van de bouwwerkzaamheden een beetje te verlichten gaat er elke week een soepbakfiets door de wijk.

Wout Reus winter 2021
Wout Reus winter 2021

Er zijn veel foto's gemaakt op de eerste sneeuwdag, maar het was toch weer Wout Reus, die met deze pareltjes kwam. Hij begon te fotograferen in het donkere Zeist en je ziet dat 't bij de laatste foto's langzaam licht wordt. Geniet er van en laat je vrienden meegenieten door dit bericht te delen.

Drone Jelte Keur oude postkantoor
Drone Jelte Keur oude postkantoor

Jelte Keur is de bekendste dronepiloot van Zeist. Hij werd beroemd met zijn beelden van de Domtoren boven de wolken en reist sindsdien als Keur Overview de wereld over . Gelukkig maakt hij ook nog wel eens opnames in Zeist, zoals deze spectaculaire doorvlieger door het torentje van het oude postkantoor aan het Rond. Kijk en bewo...

Let it snow in Zeist
Let it snow in Zeist

Misschien volgend jaar. Fijne kerst van Mel van zeistinbeeld.nl

Kerckebosch terugblik 2020
Kerckebosch terugblik 2020

De nieuwe wijk Kerckebosch bevindt zich in de afrondende fase. In 2020 zijn belangrijke projecten gerealiseerd en nieuwe plannen gepresenteerd. Wethouder Marcel Fluitman, Rob Wassenberg van woningbouwvereniging Woongoed en Evert-Jan Roelofsen van de Wijkontwikkelingsmaatschappij blikken terug op het afgelopen jaar en kijken. voo...

ZEIST, ZORG GOED VOOR ELKAAR
ZEIST, ZORG GOED VOOR ELKAAR

ZEIST, ZORG GOED VOOR ELKAAR begon als een initiatief van Victoria Ruijs van Theater Figi en gemeenteraadslid Vincent van Voorden samen met Paul Koster van de Facebookgroep ‘Zeist’, waarna Wij zijn Zeist, Leuk in Zeist, ZeisterMagazine, verkoop ruilhoekje zeist, Ondernemers Zeist en Netwerk Zeist volgden. Mooi hè, alle neuz...

De Weggeefwinkel wint vrijwilligersprijs
De Weggeefwinkel wint vrijwilligersprijs

De Weggeefwinkel Zeist uit Vollenhove wint de vrijwilligersprijs 2020 van € 2000. Kijk even naar dit filmpje als je wilt weten waarom.

Dikke kus door de brievenbus
Dikke kus door de brievenbus

Petra Koek en Anneke Lasterie hebben een actie op touw gezet om de ouderen in DenDolder een hart onder de riem te steken in de onzekere Coronatijd onder de naam 'Dikke Kus door de Brievenbus' Kinderen van de basisschool de Kameleon hebben een mooie tekening, knutsel, brief of kaart gemaakt. Vervolgens zijn die bij de ouderen in ...

Hart van Austerlitz
Hart van Austerlitz

Op 7 november 2020 wordt Hart van Austerlitz geopend. Hart van Austerlitz is het nieuwe dorpshuis, maar ook school en starters- en zorgwoningen, een aanpak die uniek is. Het is een bijzondere gebeurtenis, maar een groot feest met veel dorpsgenoten is niet mogelijk. Daarom leidt Jan Snijders van Austerlitz Zorgt in deze film bela...

Oude locomotief bij station Huis ter Heide
Oude locomotief bij station Huis ter Heide

"De locomotief is de slagroom op de taart", zo kijkt eigenaar en restaurateur van voormalig station Huis ter Heide, Henk Dissel, trots terug op het plaatsten van een originele locomotief bij 'zijn' station. Henk Dissel bracht het oude station terug in de originele staat en legde naast het perron een stukje rails op de plek war d...

Eden in coronatijd
Eden in coronatijd

Het hondje van de beeldengroep 'Eden' heeft genoeg van de anderhalvemeter maatschappij en kruipt weer lekker bij z'n baas. De kunstenaar/ontwerper van Eden, Ram Katzir maakte deze animatie.

Brandweerman Joris
Brandweerman Joris

Brandweerman Joris maakt vlog over zijn passie: brandweerman zijn. Onlangs was hij 24 uur lang te gast bij de brandweer in Zeist. Hier zijn een paar kleine stukjes van zijn vlog. Meer kun je zien op: wijzijnzeist.nl

Afscheid Floris Veenendaal
Afscheid Floris Veenendaal

Gemeenteraadslid Floris Veenendaal neemt op 15 september afscheid. Slotstadrtv zendt een interview met hem uit op dinsdag 15 september om 19:15 uur. Aansluitend kun je de raadsvergadering en het afscheid volgen op zeist.nl en bij SlotstadRTV op de kabel.

De vlaggenmast van Zeist
De vlaggenmast van Zeist

Het wordt een sobere Koningsdag en 4 & 5 mei. Maar de vlaggenmast op 't Rond staat er wel weer. Op 18 april met een handkar er naar toe gebracht.

Dag de Breul
Dag de Breul

De leraren van De Breul missen hun leerlingen. Daarom maakten ze dit lied.

St Joseph kerkklokken
St Joseph kerkklokken

Je hoort de vertrouwde kerkklokken van de St Josephkerk aan de Rozenstraat maar zelden, omdat er momenteel geen kerkdiensten zijn. Maar op woensdagavonden om 19 uur zijn ze er weer, als troostgeluid in de cornonatijd. Kijk hier naar de klokken, maar ook naar dronebeelden vanaf dit centrale punt van Zeist. Bijna achthonderd kerke...

Zonder (liefde in tijden van corona)
Zonder (liefde in tijden van corona)

Stadsdichter Diet Groothuis maakte een gedicht over haar kijk op hoe de coronatijd ons leven bepaalt. Ze droeg het gedicht voor in het Walkart Park voor de camera van Kees Linnenbank.

Station Huis ter Heide
Station Huis ter Heide

Café Spitfire aan de Amersfoortseweg was zichtbaar in verval geraakt, maar er wordt hard gewerkt aan de restauratie. Niet terug naar een café, maar zoals het gebouw er honderd jaar geleden uitzag als treinstation Huis ter Heide.

Landelijk operationeel team corona
Landelijk operationeel team corona

Er is één plek waar alle logistiek/organisatorische zaken rond de coronacrisis samen komen. Dat is het 'Landelijk operationeel team corona' en dat zit in de kazerne van de brandweer Zeist. Kijk hier naar de uitleg van het NOS Journaal.

Even zwaaien
Even zwaaien

Mensen blijven zoveel mogelijk binnen en dat is vooral mensen die alleen zijn vervelend. Daarom gaat het programma 'OpSlot' van Slotstadrtv voor de rubriek 'Even Zwaaien' naar mensen toe zodat ze zo zwaaiend de groeten kunnen doen. Wil je weten hoe dat werkt? Kijk dan even.

Onthulling Anne Frank boom
Onthulling Anne Frank boom

Een nazaat van de voormalige Anne Frankboom uit Amsterdam is geplant bij het landhuis de Breul. Boswachter Joris Hellevoort zorgde voor een gecertificeerde Anne Frankboom ter nagedachtenis aan de Joodse bewoners van de Breul, die zich in 1940 van het leven beroofden.

Deel dit op

 

Fons Pennings

Prof. Sproncklaan 17
3705 AA Zeist
Nederland

Telefoon: 0651313935

 

Copyright © 2021 Fons Pennings. Alle rechten voorbehouden.