De juiste toon

Films maken voor onderwijsinstellingen kent zo zo'n eigen kenmerken. Is de film gericht op de scholieren of vormen de ouders juist de doelgroep? Dat heeft direct gevolgen voor de aanpak en de toon. Leg je de nadruk onderwijskundige uitgangspunten van een school of wil je aan nieuwe leerlingen overbrengen hoe leuk het op de school is?

Deelfimpjes

Omdat scholen vaak veel willen vertellen, is de keuze voor verschillende deelfilmjes een bruikbare oplossing. Stip in een algemene film onderwerpen aan en werk ze uit in aanvullende fimpjes. Zo bedien je de kijkers die juist over dát onderwerp meer willen weten. 

Voorbeelden

Geen enkele scholier vindt huiswerkklas leuk, maar als het dan moet, dan maar bij La Grange
Revius Wijk kiest voor onderwijs de iPad Omdat dat nieuw is, leent dit onderwerp zich bij uitstek voor een losse film.

Dit is Revius Wijk.
Dit is Revius Wijk.

Waar staat Revius Wijk voor? In deze film een kijkje achter de voordeur van dè middelbare school van Wijk bij Duurstede.

Studiebegeleidingsinstituut La Grange
Studiebegeleidingsinstituut La Grange

Instituut voor studiebegeleiding La Grange. Deze trailer ademt de gedachte van middelbare scholieren uit: "Als ik dan studiehulp nodig heb, dan maar bij La Grange."

Welkom op Broklede
Welkom op Broklede

Welkom bij de regionale scholengemeenschap Broklede. Deze film geeft een indruk van de start van een schooldag van brugklasleerlingen. Broklede, Ruimte voor Ontwikkeling

REVIUS WIJK - Mijn School
REVIUS WIJK - Mijn School

Revius Wijk is een leuke school. Deze film is speciaal voor de leerlingen van groep 8 van de basisschool, om te laten zien hoe het er op Revius Wijk aan toegaat. De film is ook zeer geschikt voor de huidige leerlingen, ouders en docenten van de basisscholen.

REVIUS WIJK  - Tweetalig onderwijs
REVIUS WIJK - Tweetalig onderwijs

Op Revius Wijk kun je tweetalig onderwijs volgen. Je krijgt dan de helft van de lessen in het Engels. De docenten praten uitsluitend Engels en ook van de leerlingen wordt verwacht dat ze tijdens deze lessen Engels met elkaar spreken.

Broklede - tweetalig VWO
Broklede - tweetalig VWO

Scholengemeenschap Broklede in Breukelen kent naast het VWO ook een tweetalige opleiding. Scholieren krijgen ruim de helft van de lessen vanaf de brugklas in het Engels. Hoe dat in de praktijk aan toegaat, is te zien in deze film. Broklede, Ruimte voor Ontwikkeling!

BROKLEDE - VWO
BROKLEDE - VWO

Scholengemeenschap Broklede in Breukelen heeft een HAVO en een VWO afdeling. In deze film een kijkje in de brugklas van het VWO. Broklede, Ruimte voor Ontwikkeling!

BROKLEDE- HAVO
BROKLEDE- HAVO

Scholengemeenschap Broklede in Breukelen biedt onderdak aan HAVO, VWO en tweetalig VWO. Deze film geeft een eerste indruk van de HAVO opleiding op Broklede. Broklede, Ruimte voor Ontwikkeling!

REVIUS WIJK - Leerhuis HAVO 4e & 5e klas
REVIUS WIJK - Leerhuis HAVO 4e & 5e klas

In het nieuwe schoolgebouw van Revius Wijk krijgen alle leerlingen een plaats in een leerhuis in plaats van een klas. In het oude gebouw functioneren al enkele leerhuizen. Deze film laat zien hoe de dagelijkse gang van zaken is in het leerhuis waar de leerlingen van de 4e en 5e klas van de HAVO zitten.

BROKLEDE -  mentoruur
BROKLEDE - mentoruur

Onderwijs op Broklede bestaat niet alleen uit lessen Frans of wiskunde. Als in de brugklas komt, leer je tijdens de mentorlessen de weg kennen in de school, Verder leer je hoe je met elkaar omgaat en komen thema's als pesten aan de orde. Elke brugklas heeft naast een mentor een junior mentor, een leerlingen uit de derde klas, waar brugklassers met...

BROKLEDE - lichamelijke opvoeding
BROKLEDE - lichamelijke opvoeding

Op de middelbare school doe je een heleboel andere sporten dan op de basisschool. Je leert samen sporten en rekening houden met elkaar. Op Broklede zijn drie grote gymzalen en een klimmuur.

BROKLEDE - pauze
BROKLEDE - pauze

Broklede is een school met 1400 leerlingen. Om te zorgen dat het gebouw niet uitpuilt van de leerlingen, zijn de pauze tijden van de onderbouw en de bovenbouw gescheiden. Daardoor hebben de leerlingen de ruimte en kunnen ze hun leeftijdgenoten buiten de lessen ontmoeten.

BROKLEDE - wiskunde
BROKLEDE - wiskunde

Op Broklede krijg je wiskunde. Dat is anders dan rekenen op de basisschool. In deze film wordt uitgelegd wat het verschil is en vertellen brugklas leerlingen wat ze vinden van wiskunde.

Private video
Private video

This video is private.

BROKLEDE - projecten
BROKLEDE - projecten

Op scholengemeenschap Broklede zijn er naast de gewone vakken projecten Je bent dan elke week drie uur achter elkaar bezig met één opdracht, zoals acteren bij het project drama, een krant maken bij Nederlands of een kijkdoos bij beeldende vorming. Elke vier weken is er weer een nieuw project.

REVIUS WIJK -  School in Beweging
REVIUS WIJK - School in Beweging

Revius Wijk is op weg naar een nieuw schoolgebouw waarin het onderwijs anders georganiseerd is. Deze film legt uit wat er verandert en waarom het nieuwe schoolgebouw past bij de nieuwe aanpak.

REVIUS WIJK - Hoogste punt nieuwbouw
REVIUS WIJK - Hoogste punt nieuwbouw

De bouw van de nieuwe school van Revius Wijk heeft het hoogste punt bereikt. Het nieuwe gebouw wordt in januari 2012 in gebruik genomen.

Deel dit op

 

Fons Pennings

Prof. Sproncklaan 17
3705 AA Zeist
Nederland

Telefoon: 0651313935

 

Copyright © 2023 Fons Pennings. Alle rechten voorbehouden.